Adopteer een dakpan

2020-2021 Restauratie kerkdak | “Het dak eraf!”
“Het dak eraf!” Dat is wat er letterlijk gaat gebeuren: alle dakpannen moeten eraf, gesorteerd en zo nodig vervangen worden. Daarnaast wordt de isolatie vervangen en worden de dakgoten opnieuw bekleed met zink. Een enorme klus waarvoor er een hoop steigers moeten komen.

De Vrienden van de Paradijskerk hopen met uw hulp en met de hulp van fondsen genoeg middelen voor de restauratie bij elkaar te brengen. Met uw steun kan het dak van de Paradijskerk er weer jaren tegenaan! Helpt u mee?

Hoe werkt het?

Elke dakpan telt mee om de Paradijskerk droog te houden!
U kunt op twee manieren meehelpen om de restauratie te laten slagen:
Optie A | Adopteer een of meer dakpannen
Optie B | Jouw tekst op een dakpan

De foto’s van de beschreven dakpannen verschijnen op onze website wanneer de werkzaamheden aan het dak zijn begonnen. Het laatste nieuws over de dakpannenactie kunt u vinden op de nieuwspagina

Optie A | Adopteer
een dakpan

Hoe werkt het?
Door één of meer dakpannen symbolisch te adopteren, zorgt u er niet alleen voor dat er heel wat dakpannen vervangen kunnen worden, maar ook dat de gehele restauratie van het dak voltooid aan worden. Er zijn natuurlijk ook steigers nodig en als de aannemers toch op 30 meter hoogte zijn, nemen ze ook andere klusjes mee.

Kies zelf een bedrag
Misschien wilt u gewoon direct een bijdrage leveren en zelf een bedrag kiezen. Maak dan gebruik van onze algemene doneerpagina.

Direct een paar dakpannen adopteren?
Via de onderstaande module doneert u direct via iDEAL voor een aantal dakpannen.

Totaal: € -

U kunt het bedrag van de dakpannen ook zelf overmaken naar:
NL34 INGB 0007 8796 88
ten name van Stichting Vrienden Kunstbezit Paradijskerk, onder vermelding van ‘dakpannen‘.

Optie B | Jouw tekst op
een dakpan

Wat voor tekst?
We hopen dat de dakpannen weer heel wat jaren op het kerkdak kunnen liggen. Een bijzondere plek in hartje Rotterdam. Deze dakpannen houden de plek droog waar alle Rotterdammers welkom zijn en tot rust kunnen komen aan de drukke Nieuwe Binnenweg.
We willen mensen de mogelijkheid bieden om een positieve boodschap op de onderkant van de dakpan te laten zetten. U kunt hierbij denken aan:
– een wens;
– de namen van uw dierbaren;
– een gedicht of spreuk.

Zelf schrijven
Het leukste is natuurlijk om zelf  uw tekst op de onderkant van de dakpan te schrijven. De dakpan kost €25,- en wordt tijdens de restauratie op het dak geplaatst. U kunt ter plekke afrekenen (contant of pin). Wij maken een foto van de dakpan en plaatsen die op een fotopagina op deze website.
Let op:  we streven er naar om deze ‘schrijfsessie’ in februari 2021 (coronaproof) mogelijk te maken.

Tekst op afstand aanleveren, zelf overmaken
We kunnen ook de tekst voor u op de onderkant van de dakpan zetten. U maakt dan het bedrag van €25,- over naar:
NL34 INGB 0007 8796 88
ten name van Stichting Vrienden Kunstbezit Paradijskerk. In de omschrijving (max. 140 tekens) plaatst u de tekst die op de dakpan moet komen. Wij maken een foto van de dakpan en plaatsen die op een fotopagina op deze website.