Orgelconcert | Martien de Vos

21 maart 2021 @ 14:00 - 15:00

Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber te Ooltgensplaat. Vervolgens studeerde hij bij Paul Kieviet in Sommelsdijk.

In 2018 rondde hij zijn Bachelor Orgel af bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde daarnaast de bijvakken piano, klavecimbel, basso continuo en koordirectie. Improvisatielessen kreeg hij van Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Martien volgde ook de opleiding Kerkmuziek.

Momenteel studeert hij voor zijn Master orgel aan het Conservatorium van Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Daarnaast studeert hij improvisatie bij Sietze de Vries.

Martien won verschillende prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in juni 2017 als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het  Nationaal Ambitus concours. Datzelfde jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam.

Hij volgde diverse masterclasses en privé-lessen bij gerenommeerde organisten, waaronder Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius en Reitze Smits.

Martien is als organist verbonden aan  de Open Hofkerk te Rotterdam Pendrecht, de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en  de Rehobothkerk te Ooltgensplaat.

Van Martiens hand verschenen diverse composities voor het maandblad de Orgelvriend en de jaarlijkse partitabundel van de VOGG.

21 maart 2021

Site: