Een monument om van te houden

Wie winkelend over de Binnenweg loopt, zou best wel eens voorbij kunnen lopen aan een verborgen schat! Verscholen tussen de gebouwen ligt aan een klein omheind pleintje de Paradijskerk. Dit derde kerkgebouw vervangt sinds 1910 de vorige kerk uit 1719. Bij de verhuizing werd het hele interieur uit de oude kerk meegenomen. De opdracht voor de architect was dan ook om te zorgen dat de kerk helemaal afgestemd zou zijn op dit oude interieur.

In de kerk treft u een origineel barok interieur, speciaal in opdracht vervaardigd door de Vlaamse beeldhouwer Alexander Pluskens. Hij verhuisde met zijn gezin naar Rotterdam en werkte met zijn medewerkers ruim vier jaar in zijn atelier aan de opdracht. Het interieur bestaat uit een eikenhouten preekstoel, communiebank, orgel, altaar en beelden. Alles is in de periode 1720-1724 met de hand vervaardigd en kunstig gesneden.

 

Wie de kerk bezoekt zal aangenaam verrast zijn door het interieur, de kleuren en de vele engelen die je in “Het Paradijs” treft. Hoe vaker je komt en kijkt, hoe meer je van dit monument gaat houden. Vele inwoners van Rotterdam komen dan ook graag een kijkje nemen in de Paradijskerk.

Normaalgesproken is de kerk dagelijks geopend van 14.00-17.00 uur. Nu in Coronatijd zijn er aangepaste openingstijden. Maar ook dit jaar is de Paradijskerk geopend op Monumentendag.

U bent welkom op zaterdag 12 september a.s. tussen 12.00 en 17.00 uur.