Foto’s dakpannen online

Sinds maart 2022 tot eind augustus 2022 wordt er hard gewerkt aan de restauratie van de Paradijskerk. Naast het schilderwerk van allerlei deuren, ramen en kozijnen, is één van de grootste klussen de restauratie van het dak.

Alle dakpannen zijn van het dak gelicht, gecontroleerd op beschadigingen en zonodig vervangen door tweedehands dakpannen. Hierdoor ziet het geheel er weer netjes en van gelijke kleuren uit.

Dankzij de symbolische ‘adoptie’ van dakpannen door inwoners van Rotterdam en omstreken en vanuit heel Nederland, kon dit grote project financieel mogelijk gemaakt worden. Met hulp van verschillende fondsen, werd het bedrag rond gemaakt. De Vrienden van de Paradijskerk en de kerkgemeenschap van de Paradijskerk zijn iedereen die heeft bijgedragen erg dankbaar voor hun inzet!

Er bereikten ons tientallen aanvragen om tegen een vergoeding een tekst op een dakpan te laten schrijven. Deze klus is door vrijwilligers uitgevoerd. In juni en juli zijn alle pannen terug op het dak gegaan en liggen de ‘boodschappen’ nu voor de komende jaren boven de hoofden van iedereen die de Paradijskerk bezoekt. 

U kunt de foto’s hier bekijken.