Over de vriendenstichting


Al sinds 1972 is de Stichting Vrienden Kunstbezit Paradijskerk actief om geld te werven voor het onderhoud en restauraties van de Paradijskerk.

De Paradijskerk (1910) is in vele opzichten een uniek gebouw in Rotterdam. Het gebouw vertegenwoordigt niet alleen de vooroorlogse Rotterdamse architectuur, maar is tevens van grote monumentale en culture waarde. Het kerkcomplex bestaat uit de kerk, de pastorie, de (voormalige) dagkapel en de kosterij en bevindt zich aan de Nieuwe Binnenweg 23, 25 en 27.

Het kerkgebouw heeft als enige in Rotterdam een origineel barok interieur uit het begin van de achttiende eeuw. Het interieur is, samen met het monumentale Verhofstad-Witte orgel (1857), vanuit de voormalige Paradijskerk aan de Lange Torenstraat in 1910 overgebracht naar de Nieuwe Binnenweg.


De Paradijskerk is een van de weinige kerken in Rotterdam die dagelijks geopend is en gratis toegankelijk is voor publiek, voor bezichtiging, rust en bezinning. Het is een plek voor alle Rotterdammers.

De vriendenstichting helpt graag om de Paradijskerk te behouden voor de komende generaties. De stichting heeft al aan meerdere projecten kunnen bijdragen, zoals de restauratie van het Witte-orgel, de restauratie van het interieur en de restauratie van de kerktorens.